Суббота, 20.04.2024, 15:39
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Что на сайте для Вас важнее?
Всего ответов: 795
 
Главная » 2010 » Апрель » 19

Необдумана "боротьба" з водопіллям загрожує природі і державі


24 березня рівень води у Канівському водосховищі приспустили до історично  низької позначки. Природоохоронні громадські організації вбачають у цьому неминучу загрозу для  риб, що населяють водосховище, оскільки при нинішньому рівні води осушені всі основні нерестовища.

Не так давно стрімкий спуск рівня води у іншому, Київському водосховищі, став причиною масової загибелі риби, яка виявилась придушена кригою. Можливо, саме ця ситуація є наймасштабнішим відомим прецедентом загибелі риби в Україні.

Для створення такого рекордного випадку українським керманичам знадобилось всього кілька днів. Важко оцінити, до яких наслідків призведе наявність у воді, яка використовується для водопостачання у оселях понад 20 мільйонів українців, такої кількості мертвої риби.

Можливо, саме це стане черговою бідою, від якої нас гучно рятуватимуть найближчим часом. Проте, незважаючи на цей безпрецедентний випадок, рівень води у водосховищах планують знижувати далі.

Нещодавно міністр МНС Нестор Шуфрич повідомив, що на засіданні штабу з боротьби із повінню ухвалено рішення знизити рівень води у Київському водосховищі ще на пів метра.

Мі ... Читать дальше »

Просмотров: 1288 | Добавил: ukraine-fish | Дата: 19.04.2010 | Комментарии (0)

Київське море: екологічна катастрофа переходить у нову фазу


Источник...

Я не здивуюся, якщо завтра в багатьох ЗМІ знову з'явиться інформація подібно до вже колись надрукованого зі слів керівництва Укрводгоспу: "Факти загибелі риби на Київському морі не підтвердилися".

Саме за таким сценарієм розвиваються події: чиновникам не вигідно констатувати факт екологічної катастрофи, адже це тягне за собою відповідальність і покарання. Тому вже зараз робляться спроби приховати сліди катастрофи!

 
Тільки-но мені надійшов сигнал, як я вже був у районі сіл Гориста та Лебедівка з журналістами. Те, що ми там виявили, вражає і жахає. 

По-перше, вся прибережна смуга, метр за метром усипана мертвим судаком (лише інколи трапляється лящ і товстолобик, а ще хвиля прибила до берега великого сома, десь за 50 кг...). І так метр за метром, кілометр за кілометром, і це не враховуючи те, що десятки тонн зібрали люди, і не менше, а то й більше - з'їли чайки, які там просто влаштували бенкет... 

... Читать дальше »
Просмотров: 1534 | Добавил: ukraine-fish | Дата: 19.04.2010 | Комментарии (2)

Календарь новостей
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входа
Логин:
Пароль:
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0