Суббота, 20.04.2024, 05:50
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Форум ТУРИСТА » кухня в походе?! » Щоб шашлик пішов на користь (Дієтолог:)
Щоб шашлик пішов на користь
ukraine-fishДата: Воскресенье, 29.04.2012, 22:15 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Дієтолог: щоб шашлик пішов на користь, не варто ним об'їдатися



КИЇВ. квітня. УНН. Для того, аби смажене на вогні м’ясо зробити максимально корисним для здоров'я, його треба замаринувати на ніч. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповіла лікар-дієтолог О. Скиталінська.

"Для шашлику краще за все підходить нежирна свинина, молода телятина, птиця. Щоб шашлик приніс і задоволення і користь, потрібно його дуже добре замаринувати. Краще це робити у лимонному, гранатовому соку або вині, оскільки кислота ослаблює сульфідні зв'язки - м'ясо стає м'яким і легко засвоюється. В маринаді м'ясо повинно полежати ніч. Вибирати м'ясо слід без жиру, м'якоть. Дуже важливо не вживати шашлик, як самостійну страву, а доповнювати його зеленню, овочами та цільнозерновим або висівковим хлібом. По перше, овочі та залень створять об'єм у шлунку і зменшать відчуття голоду, і, віповідно, не дадуть переїсти. По-друге, це джерело антиоксидантів, вітамінів та клітковини, які захищають клітини тіла від ушкоджень вільними радикалами, які утворюються після вживання великої кількості білкових продуктів", - розповіла О. Скиталінська

Експерт зазначила, що рекомендованою дозою смаженого на вогні м'яса є 100-150 г, тобто десь 1 шампур. Якщо ж усе ж таки з'їли більше, наступного дня слід дотриматись дієти.

"Якщо переїв м'яса, варто наступного дня вживати нежирний курячий бульйон, який є джерелом амінокислот для "допомоги" печінці, печені яблука - джерело пектинів для абсорбції токсичних речовин з кишенника, кисломолочні продукти для посилення кишкового імунітету. Також варто достатньо виспатися, адже під час сну виробляються гормони-антиоксиданти - мелатонін, наприклад", - зазначила О. Скиталінська.

Нагадаємо, як повідомляла Держветфітослужба, виробництво м'яса в Україні контролюватимуть за канадським зразком.

Джерело: УНН
Прикрепления: 8409941.jpg (301.5 Kb)


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
Форум » Форум ТУРИСТА » кухня в походе?! » Щоб шашлик пішов на користь (Дієтолог:)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Рыбалка в Украине. Сайты о рыбалке. ТОП Rambler's Top100