Пятница, 19.04.2024, 12:41
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Что на сайте для Вас важнее?
Всего ответов: 795
 
Главная » 2013 » Апрель » 11 » Мисливці поскаржилися у прокуратуру на Новомосковський лісгосп
Мисливці поскаржилися у прокуратуру на Новомосковський лісгосп
19:08

Спілка мисливців збройних сил України звинувачує Новомосковський лісгосп у спробі позбавити їх землі.

Мисливська організація збройних сил України впродовж півстоліття має у користуванні 44 тисячі гектарів. В Самарському військовому мисливському господарстві працює 10 осіб. Вони, розповіли тут, забезпечують усе для полювання: слідкують за дільницями, прикормлюють тварин, а щороку — проводять таксацію, тобто рахують їх.

 »В пределах 35-40 оленей, около 80 кабанов, 300-400 косуль, зайцев больше тысячи», — рахує «поголів`я» Юрій Кочугуров, мисливствознавець Самарського військового мисливського господарства.

За результатами таксації вирішується, скільки тварин можна вполювати на територіях мисливського господарства. Набагато меншу кількість звірів нарахувало контролююче управління лісового та мисливського господарства. Директор Самарського військового мисливського господарства Володимир Миколайович Белецький говорить, не врахували половини тварин. Якщо минулого року давали 10 кабанів мисливцям вбити, цьогоріч — сього чотири. А це підриває господарство економічно. І результати таксації саме такі, щоб тиснути на господарство — переконаний Володимир Миколайович.

«Если во всех хозяйствах был один — два проверяющих, мнеприслали 12 проверяющих на таксацию» , — говорить Володимир Белецький, директор Самарського військового мисливського господарства.

Мисливець говорить, що Новомосковський лісгосп хоче забрати з їхнього використання частину земель — найпродуктивнішу, за якою мисливці збройних сил доглядали багато років. Дбали так, мовляв, що навіть припиняли полювання, щоб популяції тварин відновлювались.

«Когда она у нас здесь появилась. решили отобрать эти угодья. Сорвали результаты таксации, подорвали экономически нас. Очень несправедливо, мы будем бороться. Дыма без огня не бывает, значит что-то назревает», — каже директор мисливського господарства.

А назріває строк для подовження договору на землю. До серпня господарство має погодити через державне агентство лісів у Києві свій намір користуватися мисливськими угіддями і отримати рішення облради про оренду землі. А Новомосковський лісгосп хоче створити державне мисливське господарство за рахунок кращих земель, якими користувалися у спілці збройних сил України.

«Всесвятская до Андрееевки, Ивано-Михайловка, Новостепановка — вот эти 15 тысяч га», — показує на мапі територію мисливського господарства Володимир Белецький.

«Вот на этой маленькой территории хочет создать Новомосковский лесхоз государственное охотничье хозяйство. На котором будут охотиться все — и военные, и гражданские», — каже Борис Пересунько, завідувач сектором мисливського господарства Дніпропетровського обласного управління мисливського та лісового господарства.

За наявності відповідних документів, єдиних для усіх мисливців України, звичайно. В обласному управлінні про Самарське військове господарство і про ситуацію загалом розповіли все з точністю навпаки. Мовляв, дякували б за багатьох присутніх на таксації — більше людей і нарахують більше.

«Я пропоную йому зробити перетаксацію. Якщо ви вважаєте, що вона невірна, давайте зробимо перетаксацію — візьмемо з собою екологію, прокуратуру, якщо вважаєте мене упередженим. Мені сказали, що не будуть цього робити, тому що це кошти», — розповідає Сергій Смільський, директор Новомосковського лісгоспу.

І господарюють наразі погано — не годують звірів, число яких скорочується, — говорять в управлінні, і показують рішення суду про факт браконьєрства у військовому господарстві у листопаді минулого року. І голова управління Василь Клешня, і завідувач сектором мисливства Борис Пересунько, і директор лісгоспу Сергій Смільський не погоджуються з численими звинуваченнями. І додають — державне мисливське господарство — не їхня примха, а директива зверху.

«Є вимога державного агентства, що лісові господарства, тобто лісгоспи, повинні займатись цим питанням самі на своїх землях, а на решті хай вони займаються. Але ми ним не хочемо займатись — це дуже затратний механізм», — переконує Василь Клешня, голова обласного управління лісового і мисливського господарства.

Тож, хто б що не думав і не підозрював, справедливо чи ні, а разом з мисливцями збройних сил України Новомосковський лісгосп подасть документи на розгляд у Київ на створення державного мисливського господарства з 18 тисячами гектарів. А вже кому хазяйнувати, вирішить облрада. І якщо на користь лісгоспу — то це задоволення обійдеться у 75 тисяч бюджетних гривень — мінімум.

Автор — Марія Алексевич

Камера — Андрій Лисенко

http://9-channel.com/


***

***
Просмотров: 1788 | Добавил: ukraine-fish | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь новостей
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входа
Логин:
Пароль:
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0