Рибалка із британського графства Дорсет 30-річний Марк Таверс із другом 37-річним Нейлом Куком виловили в Атлантичному океані біля берегів Канади блакитного тунця завважки 453 кг. Аби лише підтягти рибину до поверхні води, їм знадобилося 2 год.

— Спочатку ми не розуміли, що вловили. Усвідомлювали лише, що рибина величезна, — розказує Нейл Кук. — Наш капітан, коли побачив її,  вигукнув: "Господи, ну й чудовисько!"

Команда рибальського судна не подужала витягти здобич на палубу, тому її обв'язали тросом і транспортували до берега. Там тунця підняли краном. Планують продати до Японії. Сподіваються вторгувати 20 тис. фунтів — майже 255 тис. грн.

З рибини такого розміру можна зробити близько 20 тис. порцій японської страви суші. У січні цього року в Країні Вранішнього Сонця продали 269-кілограмового блакитного тунця за рекордну ціну — 56,49 млн єн, це майже 6 млн грн.

Блакитний тунець поширений в Атлантичному океані. Занесений до Червоної книги. Найбільший попит на нього в Японії, де споживають близько трьох чвертей світового вилову цієї риби. М'ясо вважають делікатесом, цінують за тонкий смак і за те, що його можна їсти сирим. Через дорожнечу японці називають тунця "чорний діамант".
http://gazeta.ua/

... Читать дальше »