Четверг, 25.04.2024, 09:00
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Что на сайте для Вас важнее?
Всего ответов: 795
 
Главная » 2013 » Июнь » 12 » П О Я С Н Ю В А Л Ь Н А З А П И С К А до проекту Закону України «Про мораторій на полювання»
П О Я С Н Ю В А Л Ь Н А З А П И С К А до проекту Закону України «Про мораторій на полювання»
15:37
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=46924

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc34?id=&pf3511=46924&pf35401=261665

П О Я С Н Ю В А Л Ь Н А  З А П И С К А
до проекту Закону України «Про мораторій на полювання»

1. Обґрунтування необхідності прийняття законопроекту

Сьогодні в Україні незважаючи на певні кроки у напрямі відновлення чисельності диких тварин ситуація у сфері збереження тваринного світу в країні залишається тривожною. До Червоної книги вносяться нові види тварин, відсутня стійка тенденція до збільшення кількості диких тварин. Лише за 2012 рік в країні помітно скоротилася кількість мисливських тварин, в тому числі копитних – майже на 5 тисяч, хутрових звірів - на 119 тисяч, пернатої дичини – на 69 тисяч. Великою проблемою залишається значні масштаби браконьєрства. Не можна, також, назвати достатньо ефективним вітчизняне законодавство у цій сфері і рівень контролю держави. Цілком очевидно, що ця ситуація вимагає активних дій з боку держави, оскільки в іншому разі тваринний світ, який є національним багатством України, може опинитися на межі повного винищення.
Зважаючи на це, даним законопроектом пропонується встановити трьохрічний мораторій на полювання, що дозволить відновити популяцію диких тварин, поліпшити стан природного середовища.

2. Цілі і завдання прийняття законопроекту
Метою даного законопроекту є збереження тваринного світу та поліпшення середовища існування диких тварин, забезпечення умов існування всього видового і популяційного різноманіття тварин.

3. Загальна характеристика і основні положення законопроекту
Проектом закону встановлюється мораторій на полювання строком на три роки на всій території України за винятком мисливських господарств, що знаходяться у приватній власності.
Законопроектом визначено, що відстріл та відлов диких тварин може здійснюватися виключно з метою проведення біотехнічних та інших заходів, спрямованих на охорону та відтворення диких тварин, збереження і поліпшення середовища їх перебування, регулювання чисельності диких тварин в інтересах охорони здоров'я та життя громадян, відвернення заподіяння шкоди природному середовищу або загрози існування інших видів диких тварин. При цьому, види диких тварин, чисельність яких підлягає регулюванню, порядок проведення відповідних заходів щодо регулювання їх чисельності визначаються з урахуванням науково обґрунтованих експертних висновків.

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання
Законодавство України у сфері охорони, використання і відтворення тваринного світу регулюються Конституцією України, законами України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про тваринний світ», «Про мисливське господарство та полювання» та іншими нормативно-правовими актами.
Проект закону не потребує внесення змін до інших законів України.

5. Фінансово-економічне обґрунтування
Реалізація даного законопроекту не потребує додаткових витрат з Державного та місцевих бюджетів України.

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття законопроекту
Прийняття законопроекту сприятиме збереженню тваринного світу та поліпшенню середовища існування диких тварин, забезпеченню умов існування всього видового і популяційного різноманіття тварин.


Народний депутат України Кіссе А.І..
(посв. № 365)

http://ohota-ribalka.in.ua/
Просмотров: 1273 | Добавил: ukraine-fish | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь новостей
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входа
Логин:
Пароль:
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0