Четверг, 18.04.2024, 23:04
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Что на сайте для Вас важнее?
Всего ответов: 795
 
Главная » 2011 » Август » 04

Мисливське гетто президента

Селяни перетворилися на заручників бажання гаранта і його оточення красиво й затишно відпочивати



Місцеві жителі бояться зайти до лісу чи пропливти на човні річкою – охорона вкрай дратівливо ставиться до появи простолюдинів у мисливських угіддях Хазяїна і має крутий норов: може скалічити, а то й гірше. І це не в напівфеодальній країні третього світу. Мова йде про Дніпровсько-Тетерівський лісомисливський заповідник біля села Сухолуччя на Київщині, приватизований ще за попередньої влади Віктором Януковичем.  

Перший блокпост

Мотор позашляховика несамовито реве, наш провідник Анатолій везе нас до лісу, овіяного легендами. Водій стурбований: відкрився сезон полювання на крупну дичину, тож є ризик, що або високопосадові мисливці приймуть нас за кабанів чи оленів, або їхня охорона – за терористів.

Виїжджаємо на трасу Київ – Димер, що веде в бік заповідника. Очікуємо побачити даішників під кожним кущем, як це зазвичай буває, коли кортеж із президентом чи його близькими проноситься в напрямку резиденції «Межигір’я». Проте за всю дорогу зустрілася лише одна міліцейська машина й до того ж на стаціонарному посту біля виїзду з Києва. «Значить, Хазяїн ще з вечора заїхав», – гадає наш провідник.

Доїжджаємо до села Сичівка. Дорога ро ... Читать дальше »

Просмотров: 1096 | Добавил: ukraine-fish | Дата: 04.08.2011 | Комментарии (0)

Велике полювання

Більшість території України – мисливські угіддя. Найкращі з них уже захопили різнокаліберні політики і чиновники

Близько 80% території нашої країни – 46,5 млн га із 60,3 млн га загальної площі – є мисливськими угіддями. За законом їх не можна продавати у приватну власність, лише надавати в користування. Однак найпривабливіші землі вже давно прибрала до рук, так би мовити, еліта, яка тут вгамовує жагу до вбивства.

Чужі тут не ходять

Мисливські угіддя високопосадовця з донецьким корінням розкинулися на 8,5 тис. га лівого берега Київського моря. За провідника – місцевий єгер Антон на службовій «Ниві». Нав­­коло високі сосни. Панує тиша. За деякий час ґрунтова дорога впирається у височенний, у три- чотири людських зрости, паркан. Кремезний чоло­­в’яга в камуфляжі мовчки відчиняє нам во­­рота.

За парканом ліс густіший, ніж зовні, суцільні хащі. «Нашому хазяїнові до вподоби, як він каже, все незаймане: і жінки, і природа, – пояснює Антон. – От і влаштовуємо йому тут «тайгу». Він, купивши ці землі, мріяв ведмедів завезти – ледве вмовили цього не робити. Оленів, яких дуже по ... Читать дальше »

Просмотров: 1444 | Добавил: ukraine-fish | Дата: 04.08.2011 | Комментарии (0)

Мисливці – під Кабміном



3 серпня на мітинг зібралися зо три сотні мисливців з усіх регіонів України. Їхня вимога: скасувати безпідставне урядове рішення про перенесення на невизначений термін запланованого на 6 та 13 серпня 2011 року відкриття полювання на пернату дичину. Для запобігання лісовим пожежам уряд, спираючись на заяву голови Державного агентства лісових ресурсів України (ДАЛРУ) Віктора Сівця, 1 серпня прийняв рішення про перенесення  сезону полювання через високу пожежну небезпеку. Мисливці кажуть: «Хоча б байку правдивіше придумали». Адже місяць в Україні дощить. А на притоках Дністра в межах Львівської та Івано-Франківської областей очікується подальше продовження підйомів рівнів води на 0,5 – 1,5 метра.

Мисливці вимагають звільнити з посади начальника управління мисливського господарства ДАЛРУ за підготовку необґрунтованого рекомендаційного листа про перенесення термінів відкриття полювання на пернату дичину; перевірити діяльність ДАЛРУ на дотримання агентством чинного законодавства у сфері мисливської діяльності, а також розслідувати обставини пожежі в Нікітському ботанічному саду АРК. Кажуть, саме ця подія спонукала до прийняття рішення про мораторій.

Під час про ... Читать дальше »

Просмотров: 1112 | Добавил: ukraine-fish | Дата: 04.08.2011 | Комментарии (0)

Календарь новостей
«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входа
Логин:
Пароль:
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0