Пятница, 19.04.2024, 22:34
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Форум РЫБАКА » рыбацкие снасти, методы ловли, чем ловим....как.... » Донка 5 (Донка для сильної течії)
Донка 5
ukraine-fishДата: Среда, 11.05.2011, 21:27 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Донка для сильної течії

Досить цікаву і унікальну донну снасть для ловіння на сильній течії запропонував О. Кочетков (Журнал Рыболов № 5/1997 р).
Ця снасть застосовується у нас на річках з середньою або сильною течією. Принцип її дії заснований на використанні направленого потоку води. Будова снасті в робочому положенні показаний на рис.1

Спосіб лову наступний: до вантажу (каменю) прив’язують мотузок завдовжки 40-50 см з кільцем на кінці.
Відстань від вантажу до кільця — 20-30 см (рис.2). У кільце протягують волосінь діаметром 0,3-0,4 мм, до неї прив’язують поплавець з твердого пінопласту або з дерева (рис.3). В якості поплавця також може бути пластикова пляшка з під мінеральної води.

Прикрепления: 7170224.gif (13.7 Kb) · 0747122.gif (5.3 Kb) · 7857125.gif (5.6 Kb)


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Среда, 11.05.2011, 21:28 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
За допомогою мотузка закидають (або завозять на човні) камінь туди, де намічено ловити рибу (звичайно це яма). Замість нього можна використовувати сітку з прикормкою. Коли вантаж досягне дна, волосінь вибирають до тих пір, поки поплавець не уткнеться в кільце вантажу. Потім відпускають близько 2 метрів волосіні (це запас для маніпуляції снастю на березі), і на волосіні способом “петля в петлю” ставлять заводне кільце, а в 30 см від кільця і потім через кожних 50 см роблять декілька петель для кріплення повідців.

Прив’язавши повідці, наживляють на гачки крупних черв’яків і відпускають гальмо котушки, трохи притримуючи волосінь пальцем. Поплавець спливає і, захоплюваний течією, тягне повідці до вантажу. Велике кільце зупиняється біля маленького, не проходячи крізь нього. Снасть до роботи готова.

Спінінг кладуть на підставку, кріплять до нього кивок або дзвіночок і при клюванні діють як звичайною донкою.

Переваги цієї снасті полягають в тому, що її не треба багато раз перезакидувати, гачки постійно знаходяться в одному місці, а при необхідності них можна підтягнути ближче до берега, обловлюючи таким чином всю яму. Ривки риби, що попалася на гачок, гасяться поплавцем. Замість повідців можна поставити маленьку блешню, що обертається, яка, постійно знаходячись в струмені води, активно працюватиме. Блешнею управляють, то відпускаючи, то підмотуючи волосінь, і майже немає жодного ризику, що вона зачепиться і відірветься. Закінчивши рибалку, снасть збирають в зворотному порядку, причому грузило, як правило, витягують з води за допомогою волосіні (і поплавець їй в цьому допомагає).

http://www.rybalymo.org.ua/


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
Форум » Форум РЫБАКА » рыбацкие снасти, методы ловли, чем ловим....как.... » Донка 5 (Донка для сильної течії)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Рыбалка в Украине. Сайты о рыбалке. ТОП Rambler's Top100