Четверг, 28.03.2024, 11:27
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Форум ТУРИСТА » выжить любой ценой » Що потрібно мати при собі на випадок війни. ("Екстрена валізка")
Що потрібно мати при собі на випадок війни.
ukraine-fishДата: Понедельник, 10.03.2014, 23:13 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Що потрібно мати при собі на випадок війни. "Екстрена валізка"



Екстрений ( надзвичайний )’’ чемоданчик’’ - це узагальнене визначення базового набору речей , необхідного кожній цивільній людині , що б вижити в будь-якій екстремальній ситуації. Цивільний тривожний чемоданчик , як правило , являє собою укомплектований рюкзак об'ємом від 30 і більше літрів , що містить необхідний індивідуальний мінімум одягу , предметів гігієни , медикаментів , інструментів , засобів індивідуального захисту та продуктів харчування. Всі речі в тривожному рюкзаку є новими (періодично поновлюваними ) і не використовуються власником у повсякденному житті. Цивільний тривожний чемоданчик призначений для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події , будь то землетрус , повінь , пожежа , загострена криміногенна обстановка , епіцентр військових дій і т.д. Вважаю , що сьогодні тривожний чемоданчик повинен бути присутнім в кожній родині. Якщо ви думаєте інакше , то вам немає сенсу читати далі. В першу чергу треба визначитися з самим « чемоданчиком ». Для цієї мети , на мій погляд , зручніше використовувати невеликий рюкзак. Чому рюкзак , а не сумка ? Уявіть ситуацію , в якій вам доведеться йти пішки , а не їхати на машині. Наприклад , всюди затор і треба терміново евакуюватися пішки. Накинули рюкзак і пішли . З сумкою проблематичніше - тягати менш зручно. Відразу хочеться сказати про укладання рюкзака. Як невеликі , так і експедиційні рюкзаки треба укладати не за принципом «важке - вниз » , а розподіляти вантаж рівномірно. Відмінно , якщо у вас буде рюкзак з « підвалом » (нижнім клапаном) . Укладайте рюкзак так , щоб можна було швидко і без ускладнень знайти потрібну річ. Добре , якщо рюкзак укомплектований спеціальною накидкою від дощу. Якщо в комплекті її немає , то її можна купити окремо . Так само варто відзначити , що перевагу треба віддавати рюкзаку , який зручно розташовується на спині , не сковує рухів і не розійдеться по швах в перші 30 хвилин. Розглянемо тепер більш детально і ґрунтовно , які комплекти речей і продуктів першої необхідності вам необхідно буде зібрати . Список частково заснований на рекомендаціях Нью- йоркської служби з надзвичайних ситуацій. Можливо , у вашій місцевості і для вашої родини його доведеться скоротити або , навпаки , розширити. Наприклад , у літніх , інвалідів та дітей є особливі потреби . Отже , на випадок екстреної евакуації радиться мати напоготові міцний і зручний рюкзак з найнеобхіднішим . У нього рекомендується покласти наступне:
1 . Копії важливих документів в водонепроникною упаковці. Заздалегідь зробіть копії всіх важливих документів - паспорта , автомобільних прав , документів на нерухомість , автомобіль і т.д. Документи треба укладати так , щоб у разі необхідності їх можна було швидко дістати. У деяких джерелах так само вказують серед документів тримати кілька фотографій рідних і близьких.
2 . Кредитні картки та готівку. Нехай у вас буде невеликий запас грошей .
3 . Дублікати ключів від будинку і машини
4 . Карту місцевості , а також інформацію про спосіб зв'язку і умовленому місці зустрічі вашої родини
5 . Засоби зв'язку та інформації. Невеликий радіоприймач з можливістю прийому в УКХ і FM діапазоні . Зараз є недорогі приймачі з динамо- машиною і акумулятором. Дозволить бути в курсі ситуації. Запасні батарейки до радіоприймача ( якщо потрібні) . Можна взяти мобільний телефон (якщо є) із зарядним пристроєм.
6 . Ліхтарик (краще кілька ) і запасні батарейки до нього
7 . Компас , годинник ( перевагу віддавайте водонепроникним ) .
8 . Мультитул (англ. Multitool ) - багатофункціональний інструмент , зазвичай у вигляді складних пассижів з порожнистими ручками , в яких заховані додаткові інструменти ( лезо ножа , шило , пила , викрутка , ножиці і т.п.)
9 . Ніж , топірець
Прикрепления: 2223802.jpg (82.2 Kb)


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Понедельник, 10.03.2014, 23:14 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
10 . Сигнальні засоби ( свисток , фальшвеєр і т.д.)
11 . Штук п'ять пакетів для сміття , об'ємом 120 літрів. Може замінити намет або тент , якщо розрізати
12 . Рулон широкого скотча
13 . Упаковка презервативів ( 12 штук без коробки , природно , без мастила і ароматизаторів ) . Презерватив - річ багатогранна .
14 . Шнур синтетичний 4 -5мм , близько 20 м
15 . Блокнот і олівець
16 . Нитки та голки
17 . Аптечка першої допомоги. В описі будь-якого « тривожного чемоданчика» велике місце відводиться медикаментів . Майже завжди їх більше , ніж у стандартній автомобільній аптечці . Воно й зрозуміло: мається на увазі , що допомога може бути надана не тільки собі , а й оточуючим . Аптечка повинна включати в себе: - Бинти , лейкопластир , вата , йод , - « Активоване вугілля» ( інтоксикація) , - « Парацетамол » (жарознижувальний ) - « Пенталгін » (знеболююче ) - « Супрастин » (алергія ) - « Иммодиум » ( діарея ) - « Фталазол » (шлункова інфекція ) - « Альбуцид » (очні краплі) .
18 . Прийняті вами ліки ( мінімум на тиждень ) з описом способу застосування та дози ; рецепти ; прізвища та мобільні телефони ваших лікарів (слідкуйте за терміном придатності ліків) .
19 . Одяг: комплект нижньої білизни (2 пари ) , шкарпетки бавовняні (2 пари ) і вовняні , запасні штани , сорочка або кофта , плащ- дощовик , в'язана шапочка , рукавички , шарф ( може знадобитися в найнесподіваніших ситуаціях). Зручне , надійне взуття .
20 . Міні -палатка , поліуретановий килимок , спальник ( якщо дозволяє місце).
21 . Засоби гігієни: зубна щітка і зубна паста , невеликий шматок мила , рушник (є такі в упаковці пресовані ) , туалетний папір , кілька упаковок одноразових сухих хусток або серветок , кілька носових хусток , вологі серветки. Жінкам - засоби інтимної гігієни. Можна взяти бритву і манікюрний набір .
22 . Приналежності для дітей (якщо необхідні ) .
22 . Посуд : казанок , фляга , ложка , кружка (краще металеву 0.5л) , розкладний стаканчик .
23 . Сірники (бажано , туристичні ) , запальничка.
24 . Запас їжі на кілька днів - все , що можна їсти без попередньої обробки і не займає багато місця , довго зберігається ( нешвидкопсувні ) , особливо необхідна питна вода: - Запас питної води на 1-2 дні , який треба періодично оновлювати (вода не повинна бути застояної ) - Висококалорійні солодощі : кілька батончиків « Snickers » або « Шок» (до цих пір використовуються тактичними групами , як джерело живлення і енергії , що володіє малою вагою ) , жменю льодяників - Набір продуктів : пару банок хорошою тушонки , галети , суп -пакети , м'ясні та рибні консерви. Якщо ще дозволяє місце : крупа перлова , гречана , рис довгозерний , пшоно , макарони , вермішель , сухі овочеві напівфабрикати і тп . - Горілка , вино , спирт питної . Півлітра горілки для когось може бути засобом для зняття стресу і валютою.
25 . Сімейні цінності , реліквії , але ні в якому разі не на шкоду всьому іншому . Цей список , природно , доповнюється і коригується за вашим потребам . Намет , килимок і спальник речі не обов'язкові , але все ж вони включені в список. Без них приблизний обсяг рюкзака становить близько 30 літрів.

Джерело: http://sturm-waffen.livejournal.com/


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
Форум » Форум ТУРИСТА » выжить любой ценой » Що потрібно мати при собі на випадок війни. ("Екстрена валізка")
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Рыбалка в Украине. Сайты о рыбалке. ТОП Rambler's Top100