Пятница, 29.03.2024, 06:59
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Форум ОХОТНИКА » охотугодия, все об угодьях для охоты » Утримання мисливських угідь обходиться у 1,5 млн гривень на
Утримання мисливських угідь обходиться у 1,5 млн гривень на
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:38 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Утримання мисливських угідь обходиться у 1,5 млн гривень на рік

Зайнятися мисливським бізнесом пересічний українець не зможе. На утримання одного такого господарства потрібно понад мільйон гривень на рік. Крім того, значна частина коштів йде на виплату хабарів різним інстанціям.

За підрахунками «Тижня», вартість утримання приватного мисливського господарства становить щонайменше 1,5 млн гривень на рік. При цьому ця сума не враховує вартість обслуговування і утримання розважально-рекреаційних об’єктів на кшталт мисливських будиночків, саун тощо.

При цьому джерела «Тижня» зазначають, що охочі зайнятися в Україні мисливським бізнесом практично не мають на це шансів. Це пов’язано у тому числі із хабарами, які доводиться платити при узгодженні документів на право користування мисливським угіддям. За підрахунками «Тижня», вони становлять у середньому 250 тисяч доларів.

Розмір хараба за 1 тисячу гектарів мисливських угідь, за інформацією «Тижня», становить від 30 тисяч доларів. А за нормами мисливське господарство не може бути меншим від 3 тисяч га, площа середньостатистичного угіддя - мінімум 5 тисяч га.

При цьому платити доводиться як власникам земельних паїв, так і виконкому селищної ради, обради, управлінням екології та агенству лісових ресурсів.

Близько 80% території України є мисливськими угіддями. За законом їх не можна продавати у приватну власність, лише надавати у користування.

Одними із найбільшим орендарів мисливських угідь є політики.

Докладніше про мисливські угіддя, які перебувають у власності українських політиків, читайте у свіжому номері журналу «Український тиждень» (№11).
Тиждень


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
Форум » Форум ОХОТНИКА » охотугодия, все об угодьях для охоты » Утримання мисливських угідь обходиться у 1,5 млн гривень на
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Рыбалка в Украине. Сайты о рыбалке. ТОП Rambler's Top100