Пятница, 19.04.2024, 21:15
 
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Турист · RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Форум ОХОТНИКА » охотугодия, все об угодьях для охоты » 2012 кінець користування угіддями Дніпропетровським УТМР !!!
2012 кінець користування угіддями Дніпропетровським УТМР !!!
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:11 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
2012 кінець користування угіддями Дніпропетровським УТМР !!!
http://www.uahunter.com.ua/forum....70.html
Quote
Добрий день! Звертаюсь до МИСЛИВЦІВ ОСОБЛИВО В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ. Всі знають як "працює" УТМР І БАГАТО ХТО З НАС З ЦИМ НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ, АЛЕ ЦЬОГО ЗАМАЛО ПОТРІБНО ДІЯТИ. В 2012 закінчується термін користування мисливськими угіддями в Дніпропетровської області УТМРом з"являється нагода самим щось змінити. Приклади в нашій області і в других областях вже багато, коли мисливці створюють в районах свої громадські організації щоб навести лад в цій справі.Скільки вже можна спостерігати
за їхньою бездіяльністю, мало того що угіддя пусті так обласне керівниство УТМР Торгує угіддями там де ми живемо І ТЕПЕР МИ І НАШІ ДІТИ НЕ ЗМОЖУТЬ ЗАЙТИ НА ЦЮ ТЕРИТОРІЮ. В Криничанськім районі нашої області створена і самостійно працює місцева громадська організація в Софіївському районі також створили таку організацію
і почали працювати.Вважаю що в кожнім районі потрібно почати діяти.Досить нам з вами годувати трутнів. Прошу мисливців відгукнутися щоб разом порадитися це піде нам на користь. Не будь-те байдужі !!!!!!!!! ОЛЕКСІЙ.


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:12 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
В мене хороший товариш працює в ДМГ "Київське" і взагалі з цього приводу він говорив наступне (про те що говорять в комітеті лісогосподарства),
що 2012 році взагалі закінчується термін аренд земель (угідь) не тільки Дніпроптровського УТМР, а всього товариства по Україні.
З чого є 2 розвитки ситуацій:

1. Угіддя УТМР розіділять між собою ДМГ+ деякі віддадуть в приватні руки...

2. Угіддя УТМР поділяться з ДМГ найбільш ласими шматками (де більшою мірою лишилися дичина) і з меншою площею залишаться функціонувати.

Ось що Ми маємо. Я особисто прихильний, що буде 2 варіант розвитку ситуації....

Пожаловаться на это сообщение


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:13 | Сообщение # 3
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
Я вважаю що така форма користування мисливськими угіддями як місцева громадська організація має місце бути , поки ще не кожен мисливець розуміє які це дає переваги коли мисливці самі зможуть приймати участь в керуванні своєї організації тай на місці є з кого спитати у всіх появиться зацікавленість в цій справі.Нажаль є така група мисливців яким така вакханалія в угіддях тільки на руку,як говорять в мутній воді легко і рибу ловити. УТМР для них как" мать родная"" і будуть вони за його триматися як та воша кожуха.З такими важко найти порозуміння. Але я думаю що людська порядність та небайдужість переможе і їх можна поставити на місце примусити" Родину любить".Це стосується неприємного моменту але він не станить на заваді в здійсненні цієї справи.
Потрібно створити ініціативну группу, прийняти Статут та зареєструвати його.А починати треба з землекористувачів а потім рішення сільських рад, районної рад. Часу треба чимоло. То потрібно заздалегіть починати, не дати можливості надалі закріпитися УТМРу.
Олексій.


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:14 | Сообщение # 4
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
Меня тоже интересует эта тема.То что нужно сменить пользователя угодий , я имею ввиду УООР
в этом нет никаких сомнений пусть это будут и частные угодья и местные общественные больше будет толку и зверье разведется и охотники может быть (во всяком случае я надеюсь на это") сменят свое отношение. Разговаривал со своим знакомым он работает в госструктуре. которая имеет к этому отношение так он мне сказал что, да действительно будут в Законе об охоте большие изменения.Мы у себя посовещались и пришли к выводу что тут зевать не надо, а то пройдет все мимо нас и будим опять лицезреть на этот цирк который устроил нам УООР. У них там свои заботы как поделить общественные деньги между собой и как их украсть.И главная задача как сделать так что-бы выглядело правдоподобно чтоб никто не подкопался. Наш председатель первички собрал с нас деньги за трудоучастие. А когда пришло время подкормки говорю, ми деньги сдавали давай пусть закупят корма а мы их выложим. Так он мне ответил "что там типа того тоже жить хотят, я же твою компанию не тревожу на охоте, считай что ты за это заплатил и всем хорошо". Тут он меня зацепил конкретно, говорю что пусть бы ты меня каждый день видел, я только рад был этому, мне бояться нечего. А то я егеря только на рыбалке с удочкой вижу, боится и подойти, а он небось за деньгами приходит и каждый месяц, а деньги то чьи наши с вами.
Какой тут может быть порядок.....


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:15 | Сообщение # 5
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
ФАРИСЕИ ИЗ УООР .

Председатель президиума областного совета украинского общества охотников и рыболовов (УООР) Днепропетровщины Василий Тыбан неожиданного «ежа» от председателя коллектива №161 Владимира Кобзаря получил еще весной 2006 года. Дело было перед выборами. На собрании местных охотников Василий Федорович очень активно цитировал руководителя Соцпартии Александра Мороза. Но тут вдруг поднялся В.Кобзарь, взял да и перечеркнул все агитационные порывы высокого представителя, сказав присутствующим охотникам: «Это не означает, что вы не можете голосовать за другую партию!»

А весной 2007 года с юга потянулись тысячные гусиные стаи, и, хоть в марте охота на птицу запрещена, выстрелы практически еже­дневно резали утренний воздух степных угодий коллектива №161. В.Кобзарь с группой общественных инспекторов выехал на охрану охотничьих территорий и... Оба-на! Под лесопосадкой встретил В.Тыбана, сопровождавшего двух членов президиума облсовета УООР.

- Вы не слышали выстрелов? - поинтересовался В.Кобзарь. В ответ ему «посоветовали» ехать дальше.

21 июля, на расширенном заседании Дне­пропетровского горрайсовета УООР, В.Кобзарь попросил слово и представил перед присутствующими председателями охотколлективов свое понимание мартовской ситуации.

А через шесть дней было составлено заявление на имя председателя Днепропетров­ского горрайсовета УООР Николая Белоусова. Написал его председатель президиума областного совета УООР Василий Тыбан: «Рекомендуем (!!!) Вам принять действенные меры к тов. Кобзарь В.Г. и решить вопрос о моральных качествах и соответствии его должности председателя первичной организации».

Указание было исполнено 2 августа на специально созванном заседании президиума горрайорганизации.

А уже 5-го августа В. Тыбан и Н. Белоусов прибыли в Березановку (АНД район) лично поздравить коллектив №161 с открытием охоты и сообщить: «Хоть вы В.Кобзаря и избирали председателем согласно уставу, но у нас по этому поводу свое мнение». Но получили дружный отпор: «Причем здесь устав УООР, если речь идет о личной неприязни? Пусть В. Тыбан обращается в суд, а не давит служебным положением на горрайорганизацию и коллектив!» Такую позицию поддержали 130 присутствовавших членов коллектива.

Тем не менее, постановление президиума Днепропетровской горрайорганизации, согласно которому В. Кобзаря освободили от обязанностей председателя первичной организации №161 «в связи с грубым нарушением им устава общества и утратой морального права их исполнять», никто не отменил.

А что же происходило дальше, в коллективе №161? Охотники решили провести собственное расследование мартовского инцидента. Оказалось, что распоряжение на отстрел водоплавающей птицы для исследований на предмет заболевания птичьим гриппом было предписано п.3.2 Постановления областной противоэпизоологической комиссии управлению лесного хозяйства еще 28 октября 2005 года. До весны 2007-го в области ветеринарная служба провела очень серьезные мероприятия по прививке домашней птицы против болезни Ньюкастла, структура вируса которой близка к структуре вируса птичьего гриппа Н5N1. Поэтому областное управление ветеринарной медицины не инициировало весенний отстрел птицы. Тем не менее, охотникам-журналистам сообщили, что бактеорологов интересует только птица с мест гнездовий на водоемах. Перелетная же - была да ушла. И за ней не угнаться!

Весной орнитологи доставляли на исследования лысух, крачек, чаек, ворон. (Хотя, лучше бы, только кровь птицы).

Здесь журналисты что-то не поняли и обратились за разъяснением к Н.Белоусову: «Как прикажете понимать содержание протокола расширенного заседания пленума Дне­пропетровского райсовета УООР от 21 июля 2007 года: «В связи с угрозой эпидемии птичьего гриппа, комитетом лесного хозяйства выдано ограниченное количество разрешений на отстрел перелетной птицы только председателям горрайорганизаций и некоторым штатным работникам УООР. Добытая птица направлялась для санэпидемиологического контроля. Весенняя охота на гуся не проводилась...»??!» Тогда что же за выстрелы звучали ежедневно в угодьях коллектива №161, что делал там В.Тыбан и два члена президиума облсовета УООР, ведь их задача - организация процесса?

На просьбу журналистов представить графики и указать места отстрела водоплавающей птицы, состав бригад, инструкции по охране труда (это ведь птичий грипп!!!), протоколы отстрела, Н.Белоусов только руками развел: «Нет, и все!» Было это в конце августа 2007 года.



С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:16 | Сообщение # 6
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote

А 16 сентября охотники собрались на свое собрание - высший орган (так записано в п.4.3 Устава общества УООР) - и единогласно, присутствием 138 человек (больше половины состава) снова избрали председателем В.Кобзаря, который, кстати сказать, до этого руководил коллективом почти 25 лет. Согласно подпункту «а» того же пункта 4.3 Устава президиум горрайсовета обязан утвердить в должности избранного председателя. Но здесь охотничьи вожди, которые кормятся за счет годовых членских взносов низовых коллективов, решили показать, кто в доме хозяин. Несмотря на то, что все 243 представителя охотколлектива №161 уплатили полагающиеся взносы, отработали трудоучастие, выезжали на охрану угодий, собрали даже часть денег на мемориальную доску погибшим защитникам Днепропетровска и т.д., 27 сентября президиум горрайорганизации принял решение «первичную организацию №161 расформировать»...

161-й коллектив - это коллектив с давними, хорошими традициями. И знает себе цену. Не его вина, что областной совет УООР фактически создал общество закрытого типа, в котором рядовому охотнику отводится роль донора. Не его вина, что Фрунзенскую рыболовно-спортивную базу на озере Вошивка, которую строили не жалея сил, [u]продало прежнее руководство облсовета УООР.
...А глупый человек В.Кобзарь так и не понял, как надо себя с УООР вести! Впрочем, как и Петр Малый, бывший председатель Миновского охотколлектива (Магдалиновский район). В 1999 году он поделился с председателем райсовета УООР радостью: «В Краснопольский лес с Полтавщины пришли 4 кабана!» Этого было достаточно, чтобы 19 декабря (на св.Николая) здесь появилась целая группа хорошо экипированных охотников с двумя «центровыми» Мыколаями. Когда за­звучали выстрелы и на них прибыл П.Малый, ему сказали: «Уезжай! Мы проводим таксацию!» (А не так ли ответили весной В.Кобзарю?) Результатом «таксации» стал убитый кабан. Когда об этом П.Малый рассказал своим охотникам, его просто отстранили от должности председателя охотколлектива. За «длинный» язык.

Только за то, что журналист, охотник почти с 40-летним стажем Л. Безуглый, представлявший не один год 161-й коллектив в горрайсовете УООР, позволил себе изучить ситуацию с весенним отстрелом гусей, на заседании президиума горсовета УООР прозвучали боевые призывы исключить его из общества.



С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:16 | Сообщение # 7
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
Конфликт, возникший в горрайорганизации УООР, только четче очертил те проблемы, которые переживает товарищество. Это - желание его верхушки и дальше жить по принципу жесткой централизации, извините - унтерпришибеевщины (устав КПСС был намного демократичнее нынешнего охотничьего). При катастрофическом сокращении площадей охотничьих угодий, потери их прежней привлекательности, мы не стали свидетелями реформирования методов ведения охотхозяйства. Да какие там принципы, если за последние 10 лет члены того же 161 коллектива не стали участниками обсуждения хотя бы маленького проекта, который открывает перспективы развития охотхозяйства как важной отрасли общественного производства. Коллектив не имеет даже официально утвержденных границ угодий. Так все, на словах и жестах. Поэтому и наблюдаем следующую картину: вывоз грунта из угодий предприимчивыми водителями, свалки мусора, выпас скота в период гнездования птицы. Увеличением количества охот на пушного зверя с 4-5 раз за сезон до 12-13 практически истреблены зайцы. Тем не менее, никто охоту не закрывает. Очевидно, надеясь довести дело до последнего зайца. «Охота - занятие богатых людей!» - приходится слышать все чаще от тех, кто в угодьях передвигается на быстроходных катерах и джипах, использует самое современное нарезное и гладкоствольное оружие. А что же остается дяде Коле, который отработал на металлургическом предприятии 35 лет и приезжает к озеру на велосипеде?!

На наш взгляд, на проблемы охотхозяйства Днепропетровщины наконец-то должны обратить внимание областные органы исполнительной и представительной власти. Как этого требует закон Украины «Про мисливське господарство та полювання». И повернуть дело таким образом, чтобы хозяином положения стал рядовой охотник, который тяжело добытой копейкой содержит всю верхушку товарищества. К сожалению, бездарную и бессовестную!

Форумчанам також буде цікавий цей матеріал надрукований в газеті "Лица".Нажаль с того часу нічого не змінилось, так і користуються подібними методами і сьгодні.Продали базу яка будувалась на спільні гроші мисливців і все пішло по карманам.Ви скажіть будь-ласка для чого керівнику Обласного УТМР Тибану В. машина бізнескласу,напевно не для того щоб браконьєрів ловити, а щоб свою задницю возити по місту. Такий у керівника на мисливцях бізнес.....


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:17 | Сообщение # 8
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Home Мисливство Ведення мисливського господарства Перспективи Мисливства України

Перспективи Мисливства України

Написав Лісовий і мисливський журнал

Мисливська галузь України на роздоріжжі. Існує кілька шляхів її розвитку в нашій державі. Від того, який з них ми оберемо, залежатиме майбутнє мисливського господарства.

Мисливська галузь давно потребує значних реформ. Нарешті цього року зроблено крок назустріч мисливцям та користувачам мисливських угідь і прийнято нові, прогресивні зміни та доповнення до Закону України «Про мисливське господарство та полювання». Які проблеми існують у мисливському господарстві та що чекає галузь у світлі останніх подій, ми поцікавилися в начальника управління мисливського господарства Держкомлісгоспу України Миколи Шадури.

– Всесвітня економічна криза торкнулася багатьох галузей народного господарства України. А чи відбилося це негативне явище на мисливському господарстві?

– На жаль, так. Криза не обминула і користувачів мисливських угідь, дехто з них відмовився від мисливських угідь через нестачу коштів на їх утримання. Зрозуміло, що угіддя, які втратили господаря, не залишились без уваги і будуть надаватись іншим користувачам, які мають змогу вкладати кошти в подальший їх розвиток.

– Миколо Васильовичу, скільки на сьогодні маємо користувачів мисливських угідь у нашій країні?

– Площа мисливських угідь України на сьогодні становить 46,5 млн га, які надано 999 користувачам: 213 підприємствам Держкомлісгоспу – 12% угідь, 382 господарствам УТМР (Українське товариство мисливців та рибалок) – 68,5%, 25 господарствам ТВМР (Товариство мисливців та рибалок Збройних сил України) – 1,8%, 8 господарствам товариства «Динамо» – 0,3%, 371 мисливським господарствам інших форм власності –17,3% угідь. Виходячи з досвіду європейських країн пострадянського табору (наприклад Польщі), на такій значній площі мисливських угідь кількість користувачів різних форм власності в Україні має бути близько 5 тисяч! Потрібна лише добра воля і бажання виконавчої влади на місцях розвивати галузь, а також суворе дотримання чинного законодавства щодо ведення мисливського господарства.

– Найбільшим користувачем мисливських угідь в Україні є УТМР. Наскільки ефективна в цей непростий період робота громадської організації, адже вона протягом вісімдесяти років позиціонує себе як організація для рядових мисливців?

– Нині 31,9 млн га, або 68,5% мисливських угідь, перебуває в користуванні структурних підрозділів УТМР. На жаль, будучи найбільшим користувачем, УТМР не є ефективним господарем. Усі намагання інших користувачів мисливських угідь поліпшити загальну ситуацію в галузі наштовхуються на бездіяльність керівників цієї громадської організації. Фактично все зростання чисельності основ­них мисливських видів за останні роки відбувається за рахунок інших користувачів, а в УТМР чисельність диких тварин щороку зменшується. Причиною є недосконала структура цієї організації, фактична відсутність вкладання коштів в охорону та відтворення дичини, велике навантаження мисливців на мисливські угіддя внаслідок безконтрольної видачі обласних та районних сезонних карток у період полювання на хутрову та пернату дичину, відсутність належної єгерської служби і т. ін. Звичайно, УТМР може існувати й розвиватись, але для цього потрібно реорганізувати товариство. Слід віддати важелі керування в мисливські господарства, первинні колективи, зробивши їх самостійними юридичними особами, надати їм можливість самостійно розпоряджатися заробленими від полювань та членських внесків коштами, а не перераховувати все в центр, чекаючи при цьому лояльності вищого керівництва. В такому разі мисливське господарство матиме стимул працювати на результат, зможе підвищити заробітну плату єгерям, вкладати більше коштів у підвищення продуктивності угідь, а не тягти на собі увесь бюрократичний апарат УТМР. Монопольне становище УТМР призвело до суттєвого зниження чисельності основних мисливських тварин минулого року: копитних звірів – на 2 641, хутрових звірів – на 51 310, пернатих – на 127 550 особин.


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:17 | Сообщение # 9
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
– Яка ситуація склалася в мисливських господарствах інших форм власності?

– Тут ситуація кардинально протилежна. Є інтерес, люди бажають бачити результати сво­єї праці та інвестицій. Аналіз статистичних даних за минулі роки показує реальні результати. Так, із 231,3 тис. копитних тварин в Україні на території мисливських угідь УТМР мешкає лише 68,3 тис. і добувається 2,5 тис. На територіях мисливських угідь інших користувачів налічується 81 тис. копитних і добувається 5,5 тис. Цифри говорять самі за себе. Візьмемо, наприклад, таке господарство, як ТОВ «Оксамит-сервіс». Минулого року воно отримало ліміт на добування 200 голів дикого кабана, якого успішно відстріляно в угіддях площею 20 тис. га. В угіддях УТМР на тій самій площі з таким самим бонітуванням мисливських угідь добувають 2–3, максимум 10 кабанів у рік. Узагалі в жодній обласній організації УТМР, крім Чернігівської (253 особини), не добувається більше 200 кабанів. Ось і робіть висновки, як можна вести господарство і як не треба. З огляду на сучасні реалії для досягнення таких показників мисливським господарствам, окрім вкладення чималих коштів у підгодівлю та відтворення диких тварин, багато грошей потрібно витрачати на охорону диких тварин від браконьєрів. Так, на відміну від господарств інших форм власності, ситуація з охороною мисливських угідь у громадських жалюгідна. Законом встановлено на одного єгеря 10 тис. га польових та водно-болотних або 5 тис. га лісових угідь. На сьогодні цей показник в УТМР значно вищий, а більшість єгерів працюють на 0,25–0,5 ставки посадового окладу. Для порівняння, в мисливських господарствах інших форм власності навантаження на одного єгеря становить 4,6 тис. га, що засвідчує відповідальність користувачів мисливських угідь за охорону та відтворення мисливської фауни.

– Що, на Вашу думку, треба зробити, щоб побороти таке ганебне явище в нашому суспільстві, як браконьєрство, адже в Україні воно набуло масового характеру?

– Досвід сусідньої пострадянської держави Республіки Білорусь, де свого часу браконьєрство також мало масштабний характер, показує, що позбутися цього явища не можна без створення спеціальної мобільної, оснащеної сучасними технічними засобами державної служби, де на варті законно­сті стоять спеціально підготовлені працівники, підпорядковані безпосередньо главі держави. Створення такої служби в Білорусі дало позитивні результати дуже швидко. Вже через два-три роки там забули про браконьєрство в погонах та «чиновницьке» браконьєрство (з яким ми масово стикаємося в Україні). Є задумки щодо створення такої служби і в Україні. Сподіваюся тепер, коли до керівництва державою прийшла нова влада, вона не буде байдужою до проблем мисливської галузі і створить службу охорони. Це дасть змогу покінчити з браконьєрством раз і назавжди. Вагомим аргументом для створення такої служби є хвиля браконьєрства, що накрила мисливські господарства в Україні. Виникла вона через відсутність ефективних господарів в більшості угідь УТМР, корупцію в правоохоронних органах та органах судової влади, безкарність, низький рівень стягнення штрафів та збитків за порушення правил полювання. Так, за минулий рік складено 10 350 протоколів про порушення правил полювання, стягнуто штрафів на 635 тис. грн. Відшкодовано 334 тис. грн. збитків, що явно не відповідає реальній шкоді, зав­даній браконьєрами. Цього року в боротьбі з браконьєрством певні кроки вже зроблено: прийнято зміни і доповнення до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», якими передбачено жорсткі покарання, зросла зацікавленість користувачів в охороні мисливських угідь унаслідок відшкодування завданих збитків безпосередньо господарствам, що постраждали від браконьєрів. Також у цьому Законі введено поняття «істотна шкода», а це 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4 250 грн), за що статею 248 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність. Однак докорінно розв’язати цю проблему можна лише створивши державну службу охорони мисливського фонду України.


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:17 | Сообщение # 10
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
– Останнім часом деякі екологічні й природоохоронні організації б'ють на сполох через скорочення чисельності популяції вовків в Україні та піднімають так звану вовчу проблему. Яка Ваша думка стосовно цього?

– Нині чисельність вовка в нашій країні перевищує всі допустимі норми і є великою проблемою для вітчизняного сільського та мисливського господарства. Так, чисельність його в Україні в 1960–1970-х роках минулого сторіччя не перевищувала 200–300 особин і була на порядок меншою, ніж тепер (2600 особин). Вовки, не заважаючи, співіснували з сільським та мисливським господарством і не створювали дискомфорту нашим громадянам. Вважаю, що це і є обґрунтованою нормою вовка в Україні (не більше 200 особин). Зауважу, що наведені вище дані чисельності вовка фахівці отримують після зимових обліків тварин, які проводяться вже після сезону полювання, під час якого щорічно відстрілюється понад тисячу вовків. Такої високої чисельності, як в Україні, немає в жодній країні Західної Європи. Так, у Великій Британії вовки зникли на початку XVI сторіччя, в Ірландії – на початку XVIІ сторіччя, у Шотландії – у середині XVIІІ сторіччя. У Франції вовків не стало під час Першої світової війни. Цих тварин практично знищили в Норвегії та Швеції. У Болгарії, Польщі, Італії, Іспанії та Португалії мешкає по одній-дві сотні вовків, а то й менше. У Фінляндії та Чехії чисельність їх обмежується кількома десятками. У Швеції, площа якої близько 45 млн га, чисельність їх становить 85–100 особин і залишається сталою завдяки відстрілу понаднормованої кількості вовків. За найскромнішими підрахунками, вовки в Україні щорічно знищують кілька десятків тисяч копитних тварин, що порівняно з добуванням копитних тварин мисливцями на рівні 12 тисяч особин у рік виглядає дуже загрозливо. Для порівняння, у Франції та Польщі мисливці щорічно добувають більш як 200 тисяч козуль. Щорічний відстріл оленів Польщі становить приблизно 60 тисяч, у Франції – 17 тисяч особин. Добування кабанів у Франції – більш як 200 тисяч. У Швеції щорічно відстрілюють понад 100 тисяч лосів (!) та більш як 300 тисяч козуль. Отже, в Європі врожай збирають люди, а в нас – на жаль, хижаки (вовки, лисиці, єнотоподібні собаки, зграї бродячих собак). Ми створили велику проблему, збільшивши чисельність вовка на заповідних територіях (1,1 млн га лісів, 14,7%), яких у країні стає дедалі більше. Полювання на вовків у заповідниках та заказниках заборонено взагалі, вовк там живе, виходить і живиться на територіях сусідніх мисливських господарств і повертається назад, завдаючи значної матеріальної шкоди цим господарствам. Потрібно також передбачити регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин, щоб не допустити їх надмірної чисельності і спалахів епізоотій сказу, чуми та інших небезпечних хвороб. Приклад регулювання чисельності хижих і шкідливих тварин в одному з господарств Київщини, де за два дні відстріляно 50 лисиць та одного вовка. Особливо страждає від вовків південь та схід України, що межує з Росією. До того ж вовки вже загрожують життю і здоров’ю людей, про що свідчить збільшення випадків нападу цих хижаків на людей. За таких обставин слухати горе-захисників сірого розбійника означає – при безконтрольності майже на 70 відсотках мисливських угідь громадських організацій та угідь резерву, безвідповідальності природоохоронних та правоохоронних органів у боротьбі з браконьєрами свідомо піти на цілковите знищення мисливської фауни України.


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:17 | Сообщение # 11
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
– Миколо Васильовичу, з огляду на Ваш багаторічний досвід у галузі мисливського господарства порадьте, будь ласка, що треба зробити, аби піднести мисливську галузь на якісно новий рівень?

– На моє глибоке переконання, найближчим часом у нашій державі необхідно зробити таке:

1. Передати занедбані мисливські угіддя громадських організацій у користування ефективному господарю, в першу чергу місцевим колективам та клубам, які хочуть вести мисливське господартво і мають фінансові можливості для цього.

2. На всіх рівнях виконавчої влади забезпечити суворе дотримання букви закону щодо надання мисливських угідь у користування та позбавлення цього права, а також суворе дотримання законодавства в галузі ведення мисливського господарства.

3. Створити державну службу охорони мисливських тварин, яка контролюватиме користувачів мисливських угідь і боротиметься з браконьєрством, особливо в угіддях резерву.

4. Розробити державну програму розвитку мисливського господарства України, передбачивши в ній охорону та відтворення дикої фауни, боротьбу з хижими та шкідливими тваринами, фінансову підтримку мисливських угідь резерву.

5. Створити фонд підтримки і розвитку мисливського господарства України, кошти в який надходитимуть від плати за користування мисливськими угіддями, податку від продажу зброї, патронів та амуніції. Завдяки цьому фонду можна буде вирішувати низку серйозних питань, таких як захист прав користувачів, охорона мисливських тварин, боротьба із епізоотіями та хижаками, вакцинація диких тварин, компенсація шкоди, завданої дикими тваринами сільському та лісовому господарству, і т. ін.

Микола Шадура

Лісовий і мисливський журна


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:19 | Сообщение # 12
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
Як ми бачемо державу також допекло становиче в мисливському господарстві, зверніть увагу що 68.5% мисливських угідь перебуває в користуванні структурних підрозділів УТМР.Планується надавати мисливські угіддя користувачам різних форм власності також і місцевим громадським колективам щоб у мисливців появилась зацікавленість в результаті.Потрібно донести до місцевої влади всю проблему яка склалася в мисливському господарстві району, щоб громадськість звернула увагу і сказала свое слово.Скажу без жодного сумніву депутати сільських та районих рад будуть на нашій стороні, кому це сподобається щоб землі району-мисливські угіддя кормили не зрозуміло кого.Кому це потрібно щоб утримувати обласні організації УТМР?
Тут є над чим подумати...


Quote
Згідно ст 22 Закону України "Про мисливське господарство та полювання" площа мисливських угідь повинна становити не більше 35 відсотків від загальної площі мисливських угідь області. У нашій області УТМР займає приблизно 80 відсотків.Тому і не дивно чому у нас постійно іде зменшення чисельності мисливських тварин.Вже всім очевидно що УТМР справу доведе до останньої тварини і на неї буде продавати відстрільні картки.Сподіватись на те що вони змінять "свої методи" ведення мисливського господарства, означає обманювати самих себе.Система є системою і змінити в ній щось не можливо.Є тільки один вихід це створення нових місцевих громадських організацій для рядових мисливців.
Спілкувався зі своїм родичем який живе у Львівській області так він говорить що в УТМР залишилось 35 відсотків територіі угідь.Що полювання у них стало зовсім інше не так що було за часів монополії в області цієї організаціі.
Хочеться щоб і у нас настали зміни.А то віддаємо їм свої зароблені гроші щоб вони пішли в діло а вони нам велику дулю.Як тут не будеш бунтувати?


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:19 | Сообщение # 13
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
Обласною УТМР продано з 1996 року причал, 11 магазинів, риборозплідник, базу відпочинку.
Необхідно виходити з системи УТМР. Що зробила Уманська районна організація мисливців тарибалок. Та одному важко. Необхідно об'єднуватися проти системи УТМР.
Ми судимося два роки. Протягом тривалого часу йде судова тяганина Українського Товариства Мисливців та Рибалок та «Товариства мисливців та рибалок «Уманське».Так, суди приймають сторону УТМР як впливову Всеукраїнську організацію, до складу якої входить чимало відомих посадових осіб держави.
Хочемо зауважити, що в свій час під тиском з боку УТМР та Черкаської обласної організації УТМР, внесли зміни до власних Статутів, намагалися відібрати майно у районних організацій в тому числі й від Товариства мисливців та рибалок «Уманське». В подальшому стали, через майнові непорозуміння, перешкоджати виходу зі складу УТМР.
Так, діючи відповідно до норм чинного законодавства, зокрема положень Конституції, члени Уманська Районна організація Мисливців та Рибалок (тепер - Товариство мисливців та рибалок «Уманське») на загальних зборах 29.03.2009 р. вирішили вийти зі складу УТМР, та, зокрема, Черкаської обласної організації мисливців та рибалок. Але тут виникла проблема, і УТМР почала подавати масово до судів в процесі розгляду:
1. У Київському апеляційному господарському суді справа №16-09/1593 за позовом Товариства мисливців і рибалок "Уманське", Катеринопільської районної громадської організації УТМР, Маньківської районної громадської організаціїУТМР, До Черкаської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок, Українського товариства мисливців і рибалок, Третя особа Головне управління юстиції по Черкаській області про визнання недійсними установчі документи Черкаської обласної організації УТМР, Статут Черкаської обласної організації УТМР із змінами та доповненнями визнати недійсним з часу його затвердження, визнати недійсною реєстрацію Черкаської обласної організації УТМР від 3 грудня 1993 р. з часу її реєстрації.) Рішенням суду від 22.03.2011 року відхилена апеляційна скарга, на яку нами підготовлене касаційне оскарження.
2. Нами подана касаційна скарга у справі № 09/847 на постанову Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 09.09.2010 у справі № 09/847 господарського суду Черкаської області за позовом Українського товариства мисливців і рибалок до товариства мисливців і рибалок "Уманське", Уманського міськрайонного управління юстиції головного управління юстиції у Черкаській області, Уманської районної державної адміністрації третя особа: Черкаська обласна організація Українського товариства мисливців і рибалок про визнання недійсними Статутів, визнання незаконною реєстрацію, визнання незаконним скасування та вилучення запису з Реєстру об’єднань громадян Уманської районної організації УТМР, визнання недійсним рішення установчих зборів, зобов’язання вчинити дії.


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:20 | Сообщение # 14
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote

3. Вищим Господарським судом України 09.03.2011р. розглянута справа № 13/3175 за позовом Українське товариство мисливців і рибалок до Товариство мисливців і рибалок "Уманське" Третя особа на стороні Позивача: Черкаська обласна організація Українського товариства мисливців та рибалок Треті особи, які не заявляють самостійних вимог:Черкаська обласна рада, Уманське міськрайонне управління юстиції ГУЮ у Черкаській області про визнання рішення зборів недійсними та зобов’язання вчинити дії. Постановою від 09.03.2011 року вирішено: задовольнити частково касаційну скаргу ТМР «Уманське», скасувати Постанову Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 09.11.2010 р. та рішення господарського суду Черкаської області від 05.02.2010 р. в частині позовних вимог, що стосуються визнання Статуту ТМР «Уманське» таким, що не відповідає вимогам стст. 12. 13 Закону України «Про обєднання громадян» та розділу IV п. 4.12, розділу VІІ п. 7.2 Статуту УТМР», та про зобов’язання Уманське управління юстиції ГУЮ у Черкаській області поновити реєстрацію «Уманської районної організації Черкаської обласної організації УТМР» та в цій частині направити на новий розгляд до суду першої інстанції, в решті постанову Київського міжобласного апеляційного суду залишити без змін.
4. Однією із справ є справа № 2а-3629/09/2370, яка розглядалась Київським апеляційним адміністративним судом що стосується скасування реєстрації від 10.01.2002 року (Свідоцтво № 33) Уманської районної організації мисливців та рибалок. Нами 17.03.2011 року у встановленому порядку подана касаційна скарга.

Відповідно до ч. 2 ст. 3 Контитуції України: «Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.»
Стаття 8 Конституції України
«В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.»
Стаття 19 Конституції України. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Стаття 21 Конституції України: «Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.»
Стаття 36. Конституції України: «Громадяни України мають право на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.»
Відповідно до Ч. 4 с. 36 Конституції України: «Ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об'єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій.»
Відповідно до Ч. 5 ст. 36 Конституції України: «Усі об'єднання громадян рівні перед законом.»
Відповідно до ч. 4 ст. 37 Конституції України: «Заборона діяльності об'єднань громадян здійснюється лише в судовому порядку.»
Оновлений Статут УТМР забирає у мисливців районних організацій всі права, а саме: розпоряжатися майном, виходити зі складу УТМР, обов'язково реєструвати районні організації за їХНІМ Статутом, а не керуватися НИМ як це було до 2008 року. Статути УТМР приймаються без згоди та обговорення мисливців, як це має бути. Черкаська обласна УТМР пішла дальше, сама себе створила себе радою, радою а не конференцією затвердила та зареєструвала Статут а тепер судиться про скасування Статуту Товариства мисливців та рибалок "Уманське", Катиренопольської районної організації мисливців та рибалок, Маньківської районної організації мисливців та рибалок. Ось так. може вже треба згадати Шевченка: Та добре вигострить сокири, та заходиться вже будить! З повагою голова ради ТМР Уманське. Який за 4 роки з 500мисливців підняв чисельність товариства до 1400.


С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
ukraine-fishДата: Четверг, 04.08.2011, 14:21 | Сообщение # 15
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 4066
Репутация: 21
Статус: Оффлайн
Quote
ВСЕ ПРАВИЛЬНО, ПО ОДИННЦІ З УТМРом БОРОТИСЯ ВАЖКО.
ЗА ДВА РОКИ 6 СУДІВ В РІЗНИХ ІНСТАНЦІЯХ ТА 49 СЛУХАНЬ. мАЙЖЕ ВСІ КОШТИ ВИТРАЧАЄМО НА ЮРИДИЧНУ ДОПОМОГУ.
НЕОБХІДНО ОБЄДНУВАТИСЬ ТА СТВОРЮВАТИ КОРДИНАЦІЙНУ РАДУ, ЯКА НАДАВАЛА, НАСАМПЕРЕД, ЮРИДИЧНУ ДОПОМОГУ ТИМ, КОМУ ВОНА НЕОБХІНА.
НЕОБХІДНА ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА, ОДНЕ ТОВАРИСТВО НЕ СПРАВИТЬСЯ З МОНСТРОМ. МОЖЛИВО ПОТРІБНО СТВОРИТИ ЦІЛЬОВИЙ НАКОПИЧУАЛЬНИЙ РАХУНОК ДЛЯ ПІДТРИМКИ СЛАБШИХ ТОВАРИСТВ.
НЕОБХІДНО СКАСУВАТИ НОВІ ЗМІНИ ДО СТАТУТУ ВР УТМР 2008 року ДЕ РАЙОННІ ТОВАРИСТВА ЗОБОВ"ЯЗАНІ ЗА НИМ РЕЄСТРУВАТИСЯ, А НЕ КЕРУВАТИСЯ НИМ, ТА ДЕ ВСЕ МАЙНО МАЄ БУТИ НА БАЛАНСІ ОБЛАСНОЇ УТМР. ПРОПОНУЮ ЗІБРАТИСЯ МОЖНА В УМАНІ КОМУ НЕ БАЙДУЖА ПОДАЛЬША ДОЛЯ РАЙОНИХ ТОВАРИСТВ ЯКІ БУДУТЬ ПРОДОВЖУВАТИ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ НЕ ТІЛЬКИ РАДИ ЗАМОЖНОГО, А Й РАДИ БІДНОГО МИСЛИВЦЯ
БУДУ РАДИЙ ЯКЩО ХТОСЬ ДОПОМОЖЕ ФІНАНСОВО
Україна
Черкаська область
ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ ТА РИБАЛОК
«УМАНСЬКЕ»
Вул. Островського, 10а, м. Умань, Черкаська область, 20300
(04744) т. 5-80-97, 067-94-33-115
Р. р. 2600230012987 в Уманському ВОБ №225 ЗКПО 26097528 МФО 354671
НАДАЛІ БУДУ ВИКЛАДАТИ ПРО ХІД СУДІВ ВР УТМР ПРОТИ ТМР "УМАНСЬКЕ" В ТЕМІ "МОНСТР" ПРОТИ МИСЛИВЦІВ

С форума УСО


Чтобы убрать проверку по коду безопасности, пишите мне. Я переведу Вас в проверенную группу.
 
Форум » Форум ОХОТНИКА » охотугодия, все об угодьях для охоты » 2012 кінець користування угіддями Дніпропетровським УТМР !!!
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск:

Рыбалка в Украине. Сайты о рыбалке. ТОП Rambler's Top100